Mainos
Mainos

New Yorkissa surraan ammuttua poliisia – kolmen lapsen yksinhuoltaja teloitettiin kylmäverisesti partioautoonsa

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo on määrännyt julkisiin rakennuksiin täksi päiväksi suruliputuksen toissayönä ammutun poliisin muistoksi. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava ABC.

Bronxilaiset kokoontuivat tänään muistamaan ammuttua konstaapelia Miosotis Familiaa paikallisen polisiiaseman ulkopuolelle. Aseman seinusta täyttyi kukista ja kynttilöistä.

48-vuotiasta kolmen lapsen yksinhuoltajaäitiä ammuttiin päähän poliisiauton ikkunan läpi vähän puolenyön jälkeen toissapäivänä New Yorkin Bronxissa. Ampumisessa loukkaantui myös yksi ohikulkija.

Familia oli palvellut New Yorkin poliisivoimissa 12 vuotta. Ennen poliisiuraansa Familia työskenteli sairaanhoitajana.

Ammuttiin kylmäverisesti autoon

Familia ja hänen työparinsa istuivat partioautossa Bronxissa, kun ampuja saapui paikalle autolla. Ampuja nousi autostaan, käveli partioauton luo ja ampui auton matkustajanpuoleisen sivuikkunan läpi. 

Familan työpari kutsui paikalle apuvoimia, jotka saapuivat parissa minuutissa. Poliisit saivat jalan paenneen epäillyn kiinni.

Familia kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi aamuyöllä.

Teosta epäillään 34-vuotiasta Alexander John Bondsia. Poliisi surmasi Bondsin tämän vedettyä esiin revolverinsa.

Seudulla, jolla henkirikos tapahtui, on mediatietojen mukaan ollut jengitoimintaa viime aikoina. Alueella on olult pysyvä poliisivartio maaliskuusta lähtien. Samalla seudulla on tapahtunut ampumisia ennenkin.

Surmattua ylistettiin muistopuheissa

Familia oli juuri ampumisen hetkellä tekemässä merkintöjä muistikirjaansa eikä mahdollisesti sen takia havainnut vaaratilanetta ajoissa, kertoo New Yorkin polisiisipäällikkö James O'Neill ABC:n tietojen mukaan.

– Tämä on suora hyökkäys newyorkilaisia palvelevia poliiseja vastaan, O'Neill sanoi.

O'Neill kuvailia Familiaa "epäitsekkääksi palvelijaksi, joka omisti elämänsä muista huolehtimiselle".

– Lähes kahdentoista vuoden ajan hän teki sitä, mitä jokainen teistä on valassaan vannonnut tehdä: taisteli rikollisuutta ja epäjärjestystä vastaan ja pyrki parantamaan ihmisten elämänlaatua.

– Konstaapeli Familia täytti tehtävänsä velvollisuudentuntoisesti, sillä hän, kuten teistä jokainen, uskoi, että tämän maan turvallisimmasta suuresta kaupungista voi tulla vielä turvallisempi, O'Neill sanoi New Yorkin poliiseille osoitettussa muistokirjoituksessa. 

Myös New Yorkin polisien ammattiyhdistyksen edustaja Patrick J. Lynch puhui vainajasta.

– Familia antoi henkensä suojellakseen jengiväkivallan vaivaamaa naapurustoa, Lynch sanoi.  

– Täysin tietoisena kohtamaamistaan vaaroista hän pukeutui univormun joka päivä ja kohtasi ne voimat jotka uhkaavat Bronxin kunnollista väkeä, sanottiin ammattiyhdistyksen tiedotteessa.

– Hän oli työssä jota hän rakasti ja johon uskoi, eli suojelemassa ihmisiä, New Yorkin pormestari Bill de Blasio sanoi toimittajille.

New Yorkia Yhdysvaltain senaatissa edustava senaattori Chuck Schumer sanoi ampumisen olleen "hirvittävä uutinen".

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme