Mainos
Mainos

New Yorkista löydetty vaarallinen uusi hi-virus

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan uusi hi-virustyyppi on vastustuskykyinen useimmille hiv-lääkkeille. Toistaiseksi viruksen kantajia on kuitenkin löydetty vain yksi.

New Yorkissa on tavattu uudentyyppinen, nopeasti etenevä hi-virus, johon useimmat lääkkeet eivät näytä tehoavan. Viranomaisten mukaan virus löydettiin tammikuussa nelissäkymmenissä olevalta mieheltä, jolla oli ollut suojaamatonta seksiä monien mieskumppanien kanssa, usein metamfetamiinin käytön yhteydessä.

Asiasta kertoo New York Times -lehti. Lehti lainaa kahta aids-asiantuntijaa, joiden mukaan kyseessä saattaa olla yksittäistapaus. New Yorkin terveysviraston edustaja Thomas Frieden piti kuitenkin löytöä mahdollisena suurena ongelmana ja hälytti kaupungin sairaalat ja lääkärit uuden virustyypin varalta.

Uusi virustyyppi on nimetty 3-DCR hiviksi. Virus paljastui vastustuskykyiseksi kolmelle neljästä hiv-lääkkeestä, ja se on kehittynyt miehellä aidsiksi mahdollisesti jopa 2-3 kuukaudessa, enimmillään 20 kuukaudessa, kertoivat terveysviranomaiset.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme