Mainos
Mainos

Nieto voitti Meksikon presidentinvaalit

Presidenttiehdokas Enrique Pena Nieto on juhlinut vaalivoittoa Meksikossa.

Pena Nieto edustaa Meksikon entistä ykköspuoluetta keskusta-vasemmistolaista PRI:tä, joka menetti kannatuksensa muun muassa korruption ja vaalivilpin takia.

Vasemmiston ehdokas Andres Manuel Lopez Obrador on ilmoittanut vaativansa uusia vaaleja, jos vaaleissa nousee epäilys vilpistä, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pena Nieto voitti vaalit 38 prosentin äänisaaliilla. vasemmiston ehdokas Andres Manuel Lopez Obrador sai 32 prosenttia ja hallitsevan konservatiivipuolueen ehdokas Josefina Vazquez Mota 25 prosenttia.

45-vuotias tuleva presidentti on antanut puolueelleen uudet kasvot ja saanut sen suosion jälleen kasvuun. Presidentti on jo ilmoittanut, että keskittää energiansa työllisyyden parantamiseen, verouudistukseen.

Nietoa odottaa kamppailu Meksikon talousvaikeuksien ja väkivaltaisten huumekartellien kanssa. Huumesodassa on kuollut kuudessa vuodessa yli 55000 ihmistä.

Hän astuu virkaan joulukuussa.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme