Mainos
Mainos

Nigeria ei halua YK:lta sotilaallista vaan humanitaarista apua

Nigeria ei tarvitse väistyvän presidentin Goodluck Jonathanin mukaan sotilaallista apua taistelussaan islamistijärjestö Boko Haramia vastaan. 

Jonathan sanoi lausunnossaan YK:lle, että hän toivoo sen sijaan järjestön auttavan jälleenrakennuksessa sekä tukevan ihmisiä, jotka ovat kärsineet kuusi vuotta jatkuneesta islamistien toiminnasta.

YK:n pakolaisjärjestön mukaan 1,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan Boko Haramin väkivaltaa Nigerian pohjoisosissa. Henkensä on menettänyt yli 13 000 ihmistä.

Jonathan sanoo, että maan asevoimat ovat Tsadin, Nigerin ja Kamerunin avulla onnistuneet valtaamaan takaisin useimmat kaupungit ja kylät maan koillisosissa.

Jonathanin mukaan armeija on aloittanut viimeisen ponnistuksen vallatakseen kapinallisilta Sambisan metsän Bornon osavaltiossa. Boko Haramin uskotaan pitävän isoa osaa vuosi sitten sieppaamistaan koulutytöistä Sambisan metsässä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme