Mainos
Mainos

Nigerialaisia rauhanturvaajia saapui Liberiaan

Ensimmäiset nigerialaiset rauhanturvaajat saapuivat tänään sisällissodan repimään Liberiaan.

Ensimmäiset nigerialaiset rauhanturvaajat ovat saapuneet Liberiaan aloittamaan rauhanturvatehtävät. Joukko koostuu kolmestasadasta sotilaasta.

Nigerialaisten rauhanturvajoukkojen komentajana toimii kenraali Festus Okonkwo. Lisää joukkoja matkustaa Liberiaan tulevien päivien aikana - diplomaattilähteiden mukaan keskiviikkona matkaan lähtee 300 sotilasta. Kaikkiaan Länsi-Afrikan maista lähtee noin 1 500 sotilasta rauhanturvatehtäviin.

- Teille on annettu vaikea tehtävä palauttaa Liberia normaalitilaan. Valvomme teidän tekemisiänne ja olen varma, että onnistutte, sanoi kenraali Daniel Opande joukoille ennen lähtöä. Omat terveisensä ja onnentoivotuksensa esitti myös YK:n lähettiläs Alan Doss.

Kapinallisryhmä LURD ilmoitti tänään, että sen joukot poistuvat Liberian pääkaupungista Monroviasta heti, kun rauhanturvaajat saapuvat. Asiasta ilmoitti ryhmän edustaja Roomassa. Hän myös lisäsi, etteivät he aio jatkaa hyökkäyksiään, vaikka presidentti Charles Taylor ei poistuisikaan maasta suunnitelmien mukaisesti.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme