Mainos
Mainos

Nigerian joukot vapauttivat panttivankeja öljykentältä

Vapautettujen määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Sissit valtasivat öljyntuotantolaitoksen sunnuntaina.

Nigerian joukot ovat vapauttaneet panttivankeja öljyntuotantolaitokselta, jonka nigerialaiset sissit olivat vallanneet edellisenä sunnuntaina. Armeijan mukaan samalla tapettiin ainakin 12 sissiksi epäiltyä henkilöä.

Armeija ei kertonut vapautettujen määrää. Se tiedotti löytäneensä 11 italialaisen öljy-yhtiö Enin työntekijää, mutta ei sanonut, kuinka monta heistä saatiin pelastettua vahingoittumattomana.

Panttivankien määrästä ei ollut missään vaiheessa varmaa tietoa. Aluksi öljy-yhtiön edustaja puhui 12 vangista, mutta myöhemmin yhtiön pääkonttori tiedotti, että vankina olisi 16 työntekijää ja 11 sotilasta.

Kaikki panttivangit olivat nigerialaisia. Paikallislehtien mukaan yksi työntekijöistä hukkui yrittäessään paeta sissejä, mutta yhtiö kiisti tiedon.

Sissiryhmät sanovat hyökkäyksen olleen kosto siitä, että laitosta vartioineet joukot tappoivat kahdeksan ihmistä viime viikon tiistaina. Armeijan mukaan tapetut olivat epäiltyjä taistelijoita, jotka aikoivat hyökätä laitokselle. Sissien mukaan he olivat viattomia siviilejä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme