Mainos
Mainos

Nigerian presidentti: Siepattujen tyttöjen etsinnät jatkuvat

Nigerian presidentti Goodluck Jonathan on vakuutellut tv-puheessa, että viranomaiset tekevät kaikkensa maassa siepattujen koulutyttöjen löytämiseksi.

Jonathan kertoi pyytäneensä apua Nigerian turvallisuustilanteen vakauttamiseksi muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obamalta.

–  Olemme pyytäneet apua monilta mailta, erityisesti Yhdysvalloilta. Olen puhunut presidentti Obaman kanssa ainakin kahdesti Nigerian turvallisuustilanteesta, Jonathan totesi.

Hän kertoi olleensa yhteydessä asiasta myös Ranskan, Britannian ja Kiinan kanssa. Presidentti ei kertonut tarkemmin, milloin keskusteluja on käyty.

Boko Haram -islamistikapinalliset hyökkäsivät pari viikkoa sitten pohjoisnigerialaiseen kouluun ja sieppasivat yli sata tyttöä. Paikallisten asukkaiden mukaan siepattuja oli jopa 230. Osa tytöistä pääsi pakenemaan, mutta suuri osa on yhä kateissa.

Nigerian hallitus ja presidentti ovat saaneet siepattujen vanhemmilta ja muilta huolestuneilta osakseen raivoisaa arvostelua siitä, ettei tyttöjä ole onnistuttu pelastamaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme