Mainos
Mainos

Nigeriassa syytteitä lapsinoitamurhista

Nigerian poliisi syyttä viittä miestä murhista lapsinoitatapauksessa. Syytetyn ryhmän johtaja kertoi televisiossa esitetyssä dokumentissa, että hän on tappanut 110 lasta, joiden hän uskoi olevan pahojen henkien vallassa.

Sunday Okon William, joka tunnetaan nimellä piispa Ulup-Aya ja kuusi hänen ryhmäläistään pidätettiin Akwa Ibomin osavaltiossa Kaakkois-Nigeriassa joulukuussa sen jälkeen, kun heistä tehty dokumentti oli esitetty kansainvälisesti.

- Hänet ja neljä muuta pidätettiin murhista eilen. Hän on tunnustanut ulkomaalaiselle mediatalolle surmanneensa 110 lasta, viranomainen kertoo.

William on perunut tunnustuksensa ja kertoo vain surmanneensa lapsissa asuvan pahan hengen.

Kansalaisjärjestöjen mukaan vilpilliset papit tai "noitatohtorit" saavat vanhemmat vakuuttuneiksi siitä, että lapset ovat pahojen henkien pauloissa ja tulevat tuottamaan vanhemmille epäonnea. Tarkoituksena on kiristää rahaa manaamista varten. Jotkut vanhempien luopumista lapsista päätyvät lapsikauppaverkoistoille.

Akwa Ibom on yksi Nigerian suurimmista öljyntuottajaosavaltioista, jossa köyhyys on suurta ja useat ovat taikauskoisia. Osavaltio on myös maan suurin tekijä lapsikaupassa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme