Mainos
Mainos

Niinistö: EU:lle isompi rooli Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi – tarvitaan realistista ajattelua"

Euroopan unionin pitäisi nostaa profiiliaan Ukrainan kriisin ratkaisemiseksi, sanoo tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Niinistö päätti tänään kaksipäiväisen vierailunsa Brysselissä EU-instituutioihin tapaamalla EU-komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin.

Tapaamisen jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa Niinistö korosti, että ei arvostele unionin tähänastisia toimia.

Niinistön mielestä EU:n Venäjä-strategia on tärkeä osa unionin turvallisuusstrategiaa. Hän kaipasi siihen "realistista ja rationaalista ajattelua", koska Venäjä on EU:n suuri ja ikuinen naapuri.

EU:n ulkoministerit pohtivat keinoja vastata Venäjän informaatiosotaan. Niinistön mielestä se on osa unionin hybridisodankäyntistrategiaa, josta hän keskusteli Eurooppa-neuvoston presidentin Donald Tuskin kanssa eilen keskiviikkona.

Niinistön mielestä hybridisodankäynnin lisäksi terrorismi on herättänyt vakavaa huolta eurooppalaisissa ja siksi EU:n turvallisuusasiat pitäisi nostaa esille talouskriisistä huolimatta.

– Terrorismin torjunnassa on hyvin luontevaa rakentaa yhteistyötä myös unionin ulkopuolelle ja pyrkiä saamaan esimerkiksi Venäjä mukaan aktiivisesti, Niinistö sanoi.

EU:n Venäjä-pakotteiden tilanteesta Niinistö sanoi, että niitä asetettaessa kai ajateltiin, että ne ovat voimassa ellei niiden asettamisen syihin tule muutosta.

– Eikä nyt ole tullut muutoksia, Niinistö huomautti.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme