Mainos
Mainos

Niinistö keskustelee parhaillaan Ukrainan presidentin kanssa

Suomen ja Ukrainan presidenttien tapaaminen on alkanut Kiovassa. Molemmat presidentit viestittivät, että Ukrainan kriisi on nyt siinä pisteessä, että neuvottelut ovat erittäin tärkeitä.

Tapaaminen alkoi välittömässä ja ystävällisessä ilmapiirissä. Sekä presidentti Sauli Niinistö että Ukrainan presidentti Petro Poroshenko viittasivat yhteiseen naapuriin. Molemmat presidentit pitivät arvokkaana mahdollisuutta tavata pian Niinistön ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin keskustelujen jälkeen. 

Poroshenko kertoi pitävänsä Suomen ja ylipäänsä EU:n roolia tärkeänä vaikeassa tilanteessa. Poroshenkon mukaan Suomi on Ukrainalle tärkeä, koska maita yhdistää yhteinen naapuri. Molemmat presidentit korostivat rauhan aikaansaamisen tärkeyttä.  

Poroshenko kertoi, että venäläistä avustuskuljetusta ei voi vielä päästää Ukrainaan. Kuljetukseen liittyviä turvallisuuskysymyksiä ei ole ratkaistu.  Presidentti Niinistö kertoi eilen Sotshissa, että humanitaarisen avun jakamisesta Itä-Ukrainaan olisi syntynyt sopu.  

Tasavallan presidentin kanslian Twitter-tilillä kerrotaan, että Niinistö oli sanonut Poroshenkolle pienen Suomen olevan valmis auttamaan niin paljon kuin pystymme.

Niinistön on määrä kertoa keskustelusta myöhemmin medialle Suomen Ukrainan-suurlähetystössä. MTV Uutisten toimittaja Aino Huilaja seuraa neuvotteluja paikan päällä Kiovassa.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme