Mainos
Mainos

Niinistö pihisteli valtiovierailulla - katso kuva

Presidentti Sauli Niinistö tunnettiin pihinä valtiovarainministerinä ja sama linja tuntuu jatkuvan.

Ennen vanhaan presidenttien valtiovierailut alkoivat usein jopa virkistävällä samppanjatarjoilulla Finnairin tilauskoneessa, mutta nyt Norjan-vierailulla kaikki on toisin.

Ei ankanmaksaa

Lentokoneaamiaisella ei ainakaan nyt törsäilty. Matkalla Pohjois-Norjan Tromssaan kaikki saivat samat kylmät munat, leikkeet ja mehut. Totuuden nimessä on mainittava, että toki aamulla presidenttipari oli varmaankin saanut kuninkaanlinnassa ykkösluokan aamiaisen.

Aarre pohjoisessa

No miksi Tromssaan piti ylipäätään tulla? Presidentti Niinistön vierailun teemana on Norjan ja Suomen taloussuhteiden sekä arktisen yhteistyön edistäminen.

Norjan, Ruotsin, Suomen ja Venäjän arktisilla alueella investointien määrän arvioidaan nousevan vuoteen 2020 mennessä jopa 100 miljardiin euroon.

Siinä vaurauden ja työn etsinnässä myös Suomi yrittää pysyä mukana. Sama koskee alueen ympäristö-, turvallisuus- ja muita pelisääntöjen luomista.

Lue myös Matkailu-sivuilta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme