Mainos
Mainos

Niinistö tapaa Obaman toukokuussa – Pohjoismaat kutsuttu Valkoiseen taloon

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman Washingtonissa 13. toukokuuta 2016. Presidentti Niinistö tekee virallisen vierailun Valkoiseen taloon yhdessä muiden pohjoismaisten päämiesten kanssa. 

Huipputapaamisen aiheena on Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen yhteistyö mm. terrorismin ja väkivaltaisten ääriliikkeiden vastaisessa toiminnassa, ydinturvallisuudessa, arktisissa asioissa, humanitaarisessa avussa, kestävän kehityksen edistämisessä sekä ympäristö- ja terveyskysymyksissä. Keskusteluissa käsitellään myös Euroopan turvallisuutta, kauppasuhteita sekä muuttoliikettä ja pakolaiskriisiä.

Vierailu on jatkoa Tukholmassa syyskuussa 2013 järjestetylle tapaamiselle, jossa presidentti Barack Obama tapasi presidentti Sauli Niinistön sekä Islannin, Norjan, Ruotsin ja Tanskan pääministerit.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on mukana vierailulla, ja sen aikana järjestetään puolisoille myös erillistä ohjelmaa. Vierailun päättää presidentti Obaman ja hänen puolisonsa Michelle Obaman tarjoama virallinen juhlapäivällinen.

Asiasta kertoi Tasavallan presidentin kansia tiedotteessaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot