Mainos
Mainos

Niinistö tiedotustilaisuudessa: En tavoittele rauhanvälittäjän roolia

Presidentti Sauli Niinistö ei halua virallisen rauhanvälittäjän viittaa harteilleen Ukrainan kriisin ratkaisemisessa.

Niinistö palasi tänään Suomeen matkaltaan, jonka aikana hän tapasi Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon. Häneltä kysyttiin illansuussa Helsinki-Vantaan lentokentällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa pariin kertaan roolistaan kriisissä.

– Kuinkahan monta kertaa minun pitää sanoa, että minä en tavoittele tässä mitään roolia. Euroopasta kuului monia ääniä, että eikö tämä olisi sellainen tilanne, jossa Suomi voisi toimia. Koin sen velvollisuudeksi, Niinistö sanoi viitateen tapaamisiinsa Putinin ja Poroshenkon presidenttien kanssa.

Niinistön mukaan häneltä on toivottu, että Suomi pitäisi jatkossakin yhteyttä kriisin osapuoliin. Hän myös ymmärsi, että Suomessa on puhuttu presidentin matkoihin liittyvistä riskeistä.

– Sotimisen jatkaminen on joka tapauksessa se kaikkein suurin riski. Olen ilmoittanut olevani ja Suomen olevan sitoutunut edistämään kaikin tavoin näitä prosesseja.

Niinistö kertoi jo aiemmin olevansa toiveikas Ukrainan suhteen. Tiedotustilaisuudessa hän perusteli toiveikkuuttaan avoimilla keskusteluilla, joita on käyty muun muassa venäläisestä avustussaattueesta.

Hyvä merkki on myös huominen ulkoministerikokous, jossa Ukrainan, Venäjän, Ranskan ja Saksan ulkoministerit tapaavat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme