Mainos
Mainos

Niinistö: Ukrainan kriisi ei ole vielä ohi

Presidentti Sauli Niinistön mukaan Ukrainan kriisi ei ole vielä ohi. Suomi kannattaa kaikkia toimia, joilla Minskin sopimus saadaan toimimaan.

YK:n yleiskokouksessa puhunut Niinistö muistutti, että laittomuuksia, kuten Krimin alueen liittämistä Venäjään, ei saa eikä pidä hyväksyä.

Niinistö sanoi myös, että pakolaiskriisi aiheuttaa vakavia poliittisia jännitteitä Eurooppaan.

– Suomi ottaa suhteellisesti vastaan erittäin suuren määrän turvapaikan hakijoita. Se, että emme auttaisi, ei ole vaihtoehto, mutta meidän on löydettävä tehokkaampia ja kestävämpiä tapoja auttaa hädänalaisia.

– Syyrian kriisin, samoin kuin muidenkin kriisien, ratkaiseminen on elintärkeää kestävän ratkaisun aikaansaamiseksi, Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan Syyrian konfliktin ratkaisemisessa avainasemassa ovat alueen maat ja YK:n turvallisuusneuvosto.

Presidentti toivoi puheensa lopuksi, että tulevaisuudessa avautuvaan YK:n pääsihteerin virkaan saataisiin runsaasti päteviä naishakijoita, koska sukupuolten välinen tasa-arvo on ollut keskeinen ohjenuora Suomelle koko sen 60-vuotisen YK:n jäsenyyden ajan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme