Mainos
Mainos

Niinistö yllättyi Putinin suopeudesta Itämeri-asiassa: "Viestii yhteistyöhalua"

Presidentti Niinistö yllättyi, että Putin tarttui hänen esitykseensä transponderien käytöstä Itämeren lentoliikenteessä. Hän arvioi sen viestivän yhteistyöhalua.

Niinistö tapasi Putinin Kultarannassa viime viikolla. Niinistö sanoo yllättyneensä positiivisesti siitä, että Putin tarttui hänen esitykseensä transponderien käytöstä Itämeren alueen lentoliikenteessä.

Niinistö ehdotti, että Itämeren alueella sovittaisiin yhteisistä pelisäännöistä, joilla ehkäistäisiin pimeitä lentoja.

Asia on esillä ensi viikon keskiviikkona, kun Naton ja Venäjän välinen neuvosto on koolla.

– Silloin tietysti mitataan, kuinka vakavalla mielellä tässä kukin on liikkeellä. Mutta se on itseään isompi asia, koska minusta siinä on luettavissa, onko halua jännitteen purkamiseen olemassa. Tai ainakin siihen, ettei jännite jatkuvasti vaan lisäänny.

Hän kommentoi asiaa Varsovan Nato-huippukokouksessa tavattuaan Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon.

Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg kiittelee Venäjän halukkuutta keskustella lentoturvallisuuden lisäämisestä Itämerellä.

Stoltenberg kommentoi tiedotustilaisuudessa Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja presidentti Sauli Niinistön käymää keskustelua transponderien käytöstä lentoliikenteessä.

Stoltenbergin mukaan Nato on aina edustanut ennustettavuutta ja läpinäkyvyyttä lisääviä toimia.

Niinistö arvioi kokouksen yhteydessä myös Ukrainan tilannetta. Niinistön mukaan Ukrainan konfliktin ratkaisemiseksi on tällä hetkellä paljonkin vakavaa yritystä. Presidentti viittaa viime aikoina käymiinsä luottamuksellisiin keskusteluihin. 

Niinistö arvioi, että Putinin äänensävyssä on ollut havaittavissa pyrkimystä yhteistyöhön.

– Olen tavannut aika monta kertaa presidentti Putinin näiden vuosien aikana. Mutta se on nyt vain sitten minun lukemistani, hän huomauttaa.

Päivitetty klo 20:41 Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kommenteilla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot