Mainos
Mainos

Nike veti myynnistä muslimeita loukkaavat tuotteet

Yhdysvaltalainen urheiluasusteiden jättiyritys Nike on vetänyt myynnistä lähes 40 000 paria koripallotossuja, joiden on katsottu loukkaavan muslimeja. Koripallotossuissa esiintyy Niken tyylitelty tuotemerkki, joka muistuttaa arabiaksi kirjoitettua sanaa "allah", jumala.

Sama logo esiintyy myös joissakin muissa Niken tuotteissa, kuten lippalakeissa ja T-paidoissa, mutta erityisen loukkaavana sitä pidetään nimenomaan jalkineissa.

Kyseisiä koripallotossuja on valmistettu miljoona paria, ja Nike aikoo poistaa kaikista loukkaavan tunnuksen. Yhtiö pysäytti jo maaliskuussa kiisteltyjen tossujen laivaukset Indonesiaan, Kuwaitiin, Libanoniin, Malesiaan, Saudi-Arabiaan ja Turkkiin.

Yhdysvaltain ja maailman muslimien välisiä suhteita edistävä neuvosto oli uhannut julistaa kaikki Niken tuotteet boikottiin, jos yhtiön kanssa ei oltaisi päästy asiasta sopuun.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme