Mainos
Mainos

Nimetön vihje terroriuhasta johti mittavaan operaatioon lentoasemalla Hollannissa

Nimetön vihje mahdollisesta terroriuhasta käynnisti mittavan poliisioperaation Rotterdamin lentoasemalla Alankomaissa, uutistoimisto AFP kertoo. 

Luotiliiveihin sonnustautuneet ja raskaasti aseistautuneet armeijan joukot ja poliisiviranomaiset tutkivat lentoaseman ja tarkastivat alueelle saapuvia ajoneuvoja sen jälkeen, kun nimetön henkilö oli antanut viranomaisille vihjeen mahdollisesta terroriuhasta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan mahdollinen terroriuhka ei ole ilmeisesti vaikuttanut lentoasemalta lähteneiden tai sinne laskeutuneiden lentojen aikatauluihin.

Rotterdamin lentoasema on yksi Euroopan alueen liikennöidyimmistä ja sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Rotterdamin kaupungista pohjoiseen.

Alankomaiden viranomaisten valmiustaso on pysytellyt korkealla noin vuosi sitten Pariisissa tapahtuneiden terrori-iskujen jälkeen. Maanantaina maan terrorisminvastainen virasto varoitti Irakista ja Syyriasta palaavien jihadistitaistelijoiden mahdollisesti lisäävän terrori-iskujen riskiä maassa.

Palaavien taistelijoiden määrän on pelätty lisääntyvän erityisesti Isisin kohdattua tappioita alueilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme