Mainos
Mainos

Niuessa joka lapsella on kannettava

Pikkuruisesta Tyynenmeren Niuesta on tullut maailman ensimmäinen maa, jossa jokaisella kouluikäisellä lapsella on kannettava tietokone. Peruskoululaisille ja lukiolaisille jaettiin tällä viikolla kestäväksi kuvaillut pienet vihreät koneet, joilla on langaton yhteys internetiin.

Hankkeen taustalla on Yhdysvalloista käsin toimiva OLPC-järjestö (One Laptop Per Child, Kannettava joka lapselle), jonka pyrkimyksenä on "luoda oppimismahdollisuuksia maailman köyhimmille lapsille".

Vajaan 1500 asukkaan Niueen lahjoitettiin 500 tietokonetta, ja koko Tyynenmeren alueelle niitä on tarkoitus kaikkiaan jakaa 5000. Koneet on periaatteessa tarkoitettu 6-12-vuotiaille lapsille, mutta Niuessa sellaisen saivat lukiolaisetkin.

Tietokoneet on OLPC:n mukaan suunniteltu erityisesti lasten oppimista varten sekä mahdollisimman halvoiksi ja kestäviksi. Hankkeen suunnittelussa on ollut mukana myös Massachusettsin teknillinen korkeakoulu MIT.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme