Mainos
Mainos

Nizzassa asuva suomalainen pakeni kaupungintalolle: Ihmiset olivat järkyttyneitä ja hysteerisiä

Nizzassa asuva suomalainen Annie Meloni oli Nizzan rantabulevardilla, kun terroristi ajoi pakettiautolla väkijoukkoon.

Nizzassa asuva Annie Meloni kertoo MTV Uutisille olleensa vain muutaman sadan metrin päässä paikasta, jossa yli 80 ihmistä sai surmansa illalla kesken Ranskan kansallispäivän juhlinnan.

– Meidän piti mennä juuri siihen suuntaan, missä isku tehtiin. Jostain syystä päätimme, ettemme menekään katsomaan muita esiintymislavoja, vaan palaamme ensimmäiselle. Emme ehtineet olemaan siinä kuin muutama minuutti, kun näimme ihmisten pakenevan.

Meloni itse kertoo paenneensa turvaan kaupungintalolle.

– Sanoin ystävilleni, että ihmiset pakenevat kauhuissaan jotain ja nyt meidänkin on mentävä äkkiä. Emme tienneet minne mennä, koska ihmiset väittivät kuulleensa ampumisen ääniä ja että ampujia olisi useita ja ilmeisesti joka puolella. Ihmiset pakenivat jossain vaiheessa myös siihen suuntaan, jonne olimme menossa, joten oli hyvin vaikeaa päättää, minne uskaltaa mennä. Päädyimme kaupungintalolle, jossa oli paljon ihmisiä piilossa.

"Huhuja liikkui useasta terroristista ja panttivangeista"

Terrori-iskusta täpärästi selvinnyt Meloni sanoo, että paikalla vallitsi valtava kaaos.

– Ihmiset olivat järkyttyneitä, jopa hysteerisiä, kun he eivät tienneet missä ystävänsä ja läheisensä ovat ja selvitäänkö itsekään tästä hengissä. Mekin hävitimme sekamelskassa yhden kaverimme, joka onneksi sai paettua kotiinsa.

Myös huhut useasta terroristista levisivät tapahtumapaikan läheisyydessä.

– Kaupungintalolla kuulimme paljon erilaisia huhuja, joiden mukaan ampujia olisi useita, ja että he pitäisivät panttivankeja hotelleissa ja ravintoloissa. Elimme siellä pelossa, että joku ampujista pääsisi sisään. Aina kun kuului ääni, monet ajattelivat, että ne olivat ampumisen ääniä. Ihmiset alkoivat hysteerisesti juosta sisällä ja yrittivät jopa paeta sieltä. Kaikki ovet ja ikkunat olivat kuitenkin kiinni, joten pelkona oli myös, että tallaamme toisiamme. Onneksi kaupungintalolla oli poliiseja, Meloni kertaa kauhun hetkiä.

Hän kertoo kuitenkin päässeensä kotiin muutaman tunnin odotuksen jälkeen.

– Odotimme parisen tuntia siellä kaupungintalolla, ennen kuin pääsimme lähtemään. Kauhulla menimme kotiin peläten, onko mahdollisia ampujia vielä jossain. Onneksi tilanne oli kuitenkin rauhoittunut ja pääsimme turvallisesti kotiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme