Mainos
Mainos

Kuorma-auto ajoi väkijoukkoon Nizzassa – ainakin 80 kuollut

Nizzan syyttäjänviranomaisten mukaan ainakin 80 ihmistä on kuollut kuorma-auton ajettua väkijoukkoon. Lisäksi Ranskan sisäministeriö on myös vahvistanut, että auton kuljettaja ammuttiin kuoliaaksi poliisin toimesta.  

Kuorma-auto kaahasi väkijoukkoon Ranskan kansallispäivän juhlassa.  
Paikallisviranomaiset ovat kutsuneet tapahtumaa hyökkäykseksi ja kehottaneet ihmisiä pysymään sisätiloissa.  

Valkoinen kuorma-auto ajoi kovaa vauhtia Promenade des Anglaisin puistokatua pitkin ihmisjoukossa jopa kaksi kilometriä.  

Muun muassa Twitterissä leviävistä kuvista voi nähdä luodinreiät, jotka ovat väkijoukkoon ajaneen kuorma-auton tuulilasissa.

CNN:n mukaan autoa ajoi mies.

Auto kaahasi ihmisten keskelle ilotulituksen aikaan 

Kuorma-auto kaahasi väkijoukkoon Ranskan kansallispäivän juhlassa kesken ilotulitusnäytöksen. Valkoinen kuorma-auto ajoi kovaa vauhtia Promenade des Anglaisin puistokatua pitkin ihmisjoukkoon aiheuttaen paniikkia. 


Ajoneuvo kaahasi väkijoukkoon lähellä hotelli Negrescoa. 

Ranskan presidentti Francois Hollande ilmoitti palaavansa Pariisiin Nizzan tapahtuman takia. Hollande oli tapahtumien aikaan yksityismatkalla Avignonin kaupungissa Etelä-Ranskassa. Hänen on määrä tavata sisäministeriön henkilöstöä hätäkokouksessa. 

Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obamaa on informoitu Nizzan tapahtumista, kertoo Valkoinen talo.  Obama on tuominnut iskun ja kutsuu sitä "nähtävästi kamalaksi terrorihyökkäykseksi".

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme