Mainos
Mainos

Nobel-juhlinta huipentui Tukholmassa

Ruotsissa Nobel-viikko on huipentunut lääketieteen, kemian, fysiikan, kirjallisuuden ja taloustieteen Nobelin palkintoseremoniaan Tukholman konserttitalolla. Mitalin ja diplomin lisäksi palkitut hyötyvät saavutuksestaan myös taloudellisesti, sillä palkinnon arvo on 10 miljoonaa kruunua (reilut miljoona euroa).

Palkitusta juhlintaan osallistuivat kaikki lääketieteen Nobelin saanutta Robert Edwardsia lukuun ottamatta. Terveyssyistä sivuun jääneen Edwardsin puolesta palkinnon vastaanotti hänen puolisonsa

Nobel-palkintoja on myönnetty vuodesta 1901saakka, ja palkinto voidaan jakaa enintään kolmen henkilön kesken. Vuosi sitten naisten osuus palkituista oli ennätyksellisen suuri eli viisi, mutta tänä vuonna palkittujen joukossa ei ollut yhtään naista.

Palkintoseremonian jälkeen Nobel-juhlinta jatkui yli 1300 vieraalle katetulla juhlaillallisella Tukholman kaupungintalolla. Ruokalistan suunnittelu aloitettiin jo toukokuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme