Mainos
Mainos

Nobel-palkinnot luovutetaan tänään

Tämänvuotisista Nobel-palkinnoista rauhanpalkinto luovutetaan Oslossa ja muut Tukholmassa.

Rauhanpalkinnon vastaanottaa kansainvälinen henkilömiinoja vastustava liike ICBL ja sen johtohahmo Jody Williams Oslon raatihuoneella. Muuta Nobel-palkinnot luovutetaan Tukholmassa iltapäivällä. Kirjallisuuden Nobelin sai tänä vuonna näytelmäkirjailija Dario Fo. Lääketieteen palkinto meni amerikkalaiselle prionitutkijalle Stanley Prusinerille. Taloustieteen palkinnon jakavat amerikkalaiset tutkijat Robert Merton ja Myron Scholes. He ovat luoneet uraauurtavan johdannaisten arvonmääräytymismallin.

Fysiikan Nobel-palkinto myönnettiin kolmelle atomintutkijalle, amerikkalaisille Steven Chulle ja William Phillipsille sekä algerialaissyntyiselle Claude Cohen-Tannoudjille Kemian Nobelin jakavat myös kolme tutkijaa, amerikkalainen Paul Boyer, britti John Walker ja tanskalainen Jens Skou. Kaikki kolme ovat entsyymitutkijoita. Palkintojen suuruus on 7,5 miljoonaa Ruotsin kruunua eli 5,2 miljoonaa markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme