Mainos
Mainos

Nobelin rauhanpalkinnot jaettiin Oslossa

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on ottanut vastaan tämän vuoden Nobelin rauhanpalkinnon. Tämä oli sadas kerta, kun palkinto luovutetaan maailmanrauhaa edistäneelle henkilölle tai ryhmälle.

Nobel

YK:n pääsihteeri Kofi Annan toivoi juhlapuheessaan rauhaa rasismin ja terrorin keskelle. Hän palautteli mieliin syyskuun 11. päivän terrori-iskuja ja sitä, että tämän kaltaisille uhkille ovat vaarassa kaikki, rodusta, kansallisuudesta ja alkuperästä riippumatta

Oslon kaupungintalossa iltapäivällä alkaneissa juhlallisuuksissa olivat mukana Norjan kuninkaallisen perheen edustajat sekä suuri joukko rauhanpalkinnon aiemmin saaneita henkilöitä juhlistamassa palkinnon satavuotisjuhlaa. Yli sata Nobel-palkittua on luovuttanut yhteisen julkilausuman, jossa arvostellaan Yhdysvaltain päätöstä jättäytyä Kioton ilmastosopimuksen ulkopuolelle ja rakentaa uusi ohjuspuolustusjärjestelmä.

Myös kirjallisuuden, lääketieteen, fysiikan, kemian ja taloustieteen Nobel-palkinnot luovutetaan tänään Tukholmassa pidettävässä juhlassa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme