Mainos
Mainos

Nobelistit puolustavat Kofi Annania

Kymmenet nobelistit ovat asettuneet tukemaan YK:n pääsihteeriä, jota syytetään Irakin Ruokaa öljystä -ohjelman huonosta hoidosta.

70 nobelistia on puolustanut YK:n pääsihteeriä Kofi Annania, joka on joutunut syytösten kohteeksi Irakin Ruokaa öljystä -ohjelman takia. Annania on pidetty vastuullisena syytteisiin ohjelman huonosta hoidosta ja petoksesta.

Vetoomuksen allekirjoittaneiden nobelistien joukossa ovat muun muassa Jimmy Carter, Mihail Gorbatshov, Elie Wiesel ja Desmond Tutu. Vetoomuksessaan he muistuttavat muun muassa Annanin yrityksistä kamppailla aidsia ja köyhyyttä vastaan sekä rauhan ja vapauden puolesta.

Annanin korruptiosyytösten painetta on lisännyt se, että Annanin poika Kojo on vastaanottanut rahaa ohjelmassa mukana olleelta sveitsiläisyhtiöltä. Lisäksi yhtä YK:n työntekijää syytetään Irakin entiseltä, Saddam Husseinin hallinnolta saamiensa öljyseteleiden myynnistä.

YK:n Ruokaa öljystä -ohjelma tuotti ruokaa ja lääkkeitä yli puolelle perheistä Irakissa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

(Huomenta Suomen uutiset 28.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme