Mainos
Mainos

Nopean toiminnan joukot muotoutuvat

Useimmat EU-maat osallistuvat nopean toiminnan joukkojen luomiseen.

EU:n nopean toiminnan joukkojen perustaminen etenee tänään, kun jäsenmaat ilmoittavat, miten ne aikovat osallistua taistelujoukkojen rakentamiseen. Puolustusministerit käsittelevät joukkojen perustamista Brysselissä.

Suomen puolustusministeri Seppo Kääriäinen tulee ilmoittamaan Suomen osallistuvan kahteen taistelujoukkoon. Niistä ensimmäinen luodaan yhdessä Saksan ja Hollannin kanssa, ja se on määrä saada toimintakuntoon jo vuonna 2007.

Toinen joukko rakennetaan yhdessä Ruotsin ja Norjan kanssa, ja se saadaan toimintakuntoon vuotta myöhemmin. Norjan osallistumiselle saattaa vielä nousta perustuslaillisia esteitä, sillä Norja ei ole EU:n jäsen.

Taistelujoukkoja perustetaan yhteensä yksitoista. Niissä on kussakin 1500 sotilasta ja tarkoitus on, että joukot saadaan paikan päälle 5-15 päivässä eli selvästi nopeammin kuin perinteiset kriisinhallintajoukot. Useimmat EU-maat osallistuvat nopean toiminnan joukkojen luomiseen.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 22.11.2004)

(Huomenta Suomi 22.11.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme