Mainos
Mainos

Norac kiistii syytökset Haagissa

Kroatian armeijan entinen kenraali Mirko Norac torjui YK:n sotarikostuomioistuimessa Haagissa kaikki häntä vastaan esitetyt syytökset.

Noracia syytetään entisen Jugoslavian alueen sotarikoksia tutkivassa tuomioistuimessa (ICTY) muun muassa sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Syytteet koskevat tapahtumia Medakin alueella Kroatiassa 1993, jolloin yhteenotoissa olivat vastakkain kroaatit ja Serbian tukemat serbikapinalliset.

Norac, 36-vuotias eläkkeellä oleva kenraali, on jo tuomittu kroatialaisessa tuomioistuimessa useiden kymmenien serbisiviilien summittaisesta teloittamisesta Gospicissa Kroatiassa 1991. Hän on ensimmäinen Haagin syytetyistä, joka on kuultavaksi tullessaan jo tuomittu kotimaassaan.

Norac tuotiin Haagiin erikoiskoneella Kroatiasta, missä hän on kärsimässä 12 vuoden rangaistusta. Syytteiden lukemisen jälkeen Noracin on määrä palata kärsimään rangaistustaan Kroatiassa.

Toistaiseksi ei ole päätetty, milloin syytteiden käsittely häntä vastaan alkaa. ICTY:n pääsyyttäjä Carla Del Ponte on esittänyt, että myös Medakin alueen tapahtumia koskeva oikeuskäsittely pidettäisiin Kroatiassa eikä Haagissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme