Mainos
Mainos

Nord Stream tyrmää suunnitelman maata pitkin kulkevasta kaasuputkesta

Viro, Latvia, Liettua ja Puola ehdottivat eilen Euroopan komissiolle, että Saksa ja Venäjä muuttaisivat suunnittelemansa maakaasuputken reittiä. Maat perustelivat muutoksia muun muassa ympäristösyillä.

Kaasuputkiyhtiö Nord Stream ei ole kiinnostunut rakentamaan maan päällä kulkevaa kaasuputkea. Ylen mukaan Nord Stream pitää merenalaista vaihtoehtoa maan päällä kulkevaa putkea parempana muun muassa ylläpito- ja käyttökustannussyistä.

Yhtiö aikoo jatkaa merenalaisen vaihtoehtonsa toteuttamista entiseen tapaan. Yhtiö ei myöskään katso, että maan päällinen kaasuputki kilpailisi sen suunnitteleman putken kanssa.

Viro, Latvia, Liettua ja Puola ehdottivat eilen Euroopan komissiolle, että Saksa ja Venäjä muuttaisivat suunnittelemansa maakaasuputken reittiä. Baltian maiden ja Puolan ehdottama reitti kulkisi maan päällä Baltian ja Puolan läpi.

Liettuan talousministerin Vytas Navickaksen mukaan putken rakentaminen maan pinnalle saattaisi olla paitsi edullisempaa, myös turvallisempaa ympäristölle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme