Mainos
Mainos

Nordbanken sai 51 miljardia kruunua liikaa

Ruotsin porvarillinen hallitus antoi Nordbankenille ja sen ongelmaluottojen hoitamista varten perustetulle Securumille kymmenen kertaa niin paljon rahaa kuin mitä olisi tarvittu pankin pelastamiseksi pankkikriisistä. Asiasta kertoi Ruotsin radio, joka oli saanut tietoonsa salaisiksi leimattuja asiakirjoja.

Radion mukaan Nordbankenin tila ei ollut niin huono kuin kerrottiin. Olisi riittänyt, että pankki olisi saanut 6,3 miljardia kruunua eli 3,7 miljardia markkaa selvitäkseen. Hallitus antoi vuonna 1992 kuitenkin 57 miljardia kruunua eli yli 34 miljardia markkaa ja päätti jakaa Nordbankenin kahteen osaan: uuteen Nordbankeniin ja Securumiin.

Ruotsin entinen veroministeri Bo Lundgren kiistää radion tiedon sanomalla, että asiakirjat ovat huhtikuulta 1992. Hallitus teki päätöksensä joulukuussa 1992, jolloin tilanne oli Lundgrenin mukaan paljon vaikeampi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme