Mainos
Mainos

"Norja ei voi luottaa Naton apuun"

Puolen vuoden sisään Norja on joutunut lähettämään taistelukoneitaan liki 20 kertaa maan rajalle, koska sen lähellä on liikkunut venäläisiä pommikoneita.

Norja ei voi luottaa sotilasliitto Naton apuun, jos se joutuu vakavaan selkkaukseen Venäjän kanssa, arvioi Norjan puolustusministeri Sverre Diesen. Asia käy ilmi salaiseksi julistetusta puolustusvoimien selonteosta, jonka Norjan yleisradio NRK on saanut haltuunsa.

Nato on selonteon mukaan keskittynyt terrorismin vastaiseen sotaan muun muassa Afganistanissa.

Diesenin mielestä hyökkäys Norjaa vastaan ei ole todennäköinen, mutta kärhämää voi syntyä muun muassa pohjoisilla merialueilla kalastuskiintiöistä sekä öljy- ja kaasuesiintymistä.

Venäjän sotilaalliset toimet Norjan rannikon edustalla ovat lisääntyneet merkittävästi. Viiden viime kuukauden aikana Norjan ilmavoimat on joutunut lähettämään taistelukoneitaan 18 kertaa seuraamaan venäläisiä pommikoneita lähellä Norjan rajaa.

Ministeri ei itse halunnut kommentoida selontekoa ennen kuin se luovutetaan myöhemmin syksyllä hallitukselle.

(MTV3-STT-NTB)

(Seitsemän uutiset 25.09.2007)

(Kymmenen uutiset 25.09.2007)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme