Mainos
Mainos

Norja ja Espanja välittäjiksi Kolumbiassa

Norja ja Espanja ovat suostuneet välittäjiksi Kolumbian sisällissodassa, ilmoitti rauhanpyrkimyksistä vastaava kolumbialainen virkamies Victor Ricardo. Mukaan saattaa tulla myös muita maita lähiviikkoina.

Rauhankomissaari Ricardo ja vasemmistolaisen Farc-sissijärjestön (Kolumbian aseellisten vallankumousjoukkojen) edustajat kävivät helmikuussa Norjassa, Espanjassa, Ruotsissa, Sveitsissä, Ranskassa, Italiassa ja Vatikaanissa tutustumassa maiden yhteiskunta- ja talousjärjestelmiin.

Rauhanneuvottelut alkoivat vuoden 1999 alussa, mutta ovat edenneet hyvin hitaasti. Tällä hetkellä neuvotellaan varsinkin talouden elvyttämisestä ja työpaikkojen luomisesta. Taistelut ja sissi-iskut jatkuvat kuitenkin herkeämättä rauhanneuvotteluista huolimatta. Farc ilmoitti kuitenkin äskettäin yllättäen olevansa valmis tulitaukoon.

Norjan ja Espanjan edustajat osallistuvat Farc-sissijärjestön ja hallituksen tuleviin neuvotteluihin. Neuvotteluja käydään Etelä-Kolumbiassa alueella, jonka armeija on jättänyt vasemmistosissien hallintaan. Farc on taistellut hallitusta vastaan vuodesta 1964.

(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme