Mainos
Mainos

Norja ja Uusi-Seelanti poistavat valmistajan logon tupakka-askeista

Norja ja Uusi-Seelanti ovat ilmoittaneet poistavansa valmistajan logon ja tunnusomaiset värit tupakka-askeista.   

Vastedes askeissa saa olla vain valmistajan nimi ja maininta tupakkalaadusta pienellä kirjoitettuna. Sen sijaan terveysvaroitukset säilyvät ja askeihin voidaan lisätä havainnollistavia kuvia tupakoinnin aiheuttamista sairauksista.

Vastaavan ratkaisun ovat jo aiemmin tehneet Ranska ja Britannia ja monet muut maat ovat seuraamassa perässä. Tupakkateollisuus on vastustanut asiaa voimakkaasti.

Maailman terveysjärjestö WHO on kannustanut maita pelkistämään tupakka-askien ulkonäköä, koska sen on todettu vähentäneen tupakointia. Esimerkiksi ensimmäisenä uudenlaiset askit vuonna 2012 käyttöön ottaneessa Australiassa tupakointi on vähentynyt huomattavasti.

WHO:n mukaan maailmassa kuolee ihminen joka kuudes sekunti tupakoinnista aiheutuneisiin sairauksiin.

Suomessa uusi tupakkalaki on mahdollistamassa parveketupakoinnin kiellon (1.3.2016):


  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot