Mainos
Mainos

Norja kiisti tiedon erikoisjoukkojen tarjoamisesta

Norjan puolustusministeri on kiistänyt Norjan tarjonneen maan erikoisjoukkoja Yhdysvaltain käyttöön.

Norjalaisia erikoisjoukkoja Yhdysvaltain avuksi?

Puolustusministeri Björn Tore Godal on kiistänyt tiedon norjalaisten erikoisjoukkojen tarjoamisesta Yhdysvaltain tueksi.

Norjalainen Verdens Gang -lehden mukaan Norjan hallitus on epävirallisesti tarjonnut Yhdysvalloille erikoisjoukkoja auttamaan terrorismin vastaisessa taistelussa.

Godalin mukaan erikoisjoukkoja ei ole pyydetty Norjalta eikä suunnitelmissa ole myöskään ollut tarjota niitä.

Toisaalta Godal totesi myös, ettei hän tiedä, voiko joukkojen tarjoaminen jossain vaiheessa tulla ajankohtaiseksi. Kyseeseen tulisivat Norjan värvätyt erikoisjoukot, jotka ovat vuosikausia harjoitelleet mm. amerikkalaisten ja brittiläisten erikoisjoukkojen kanssa.

Tarjousta ei ole esitetty virallisesti, mm. koska Yhdysvallat ei ole toistaiseksi pyytänyt tällaista tukea, kirjoitti lehden toimittaja Washingtonista.

Norjan Washingtonin-suurlähettiläs Knut Vollebäk ei suostunut kommentoimaan asiaa Verdens Gangille.

Norjan puolustusvoimien komentaja Sigurd Frisvold puolestaan vastasi lehden kysymykseen: -Sitä sinun pitää kysyä poliitikoilta.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme