Mainos
Mainos

Norja maksaa omaisille muistomatkan Phuketiin

Sadat norjalaisuhrien omaiset ovat ilmoittautuneet hallituksen järjestämälle matkalle Thaimaahan.

Hyökyaalto iskee rantaan.

Norjan hallitus aikoo järjestää toukokuun alussa Aasian tsunamikatastrofin muistomatkan Thaimaan Phuketiin. Jo sadat katastrofin norjalaisuhrien omaiset ovat ilmoittautuneet viikon kestävälle matkalle, kertoo Aftenposten-lehti verkkonumerossaan.

Lehden mukaan viranomaiset maksavat matkan ja ylläpidon uhrien omaisille. Tsunamin seurauksena 63 norjalaista on löydetty kuolleena ja 21 on yhä kateissa.

- Uskon, että kaikki perheet ovat edustettuina. Jotkut ovat ilmoittaneet 12, toiset 18 henkeä matkalle. Osallistujien määrälle ei ole asetettu mitään tarkkaa rajaa, mutta viranomaiset ovat sanoneet olevansa anteliaita, kertoo omaisyhdistyksen puheenjohtaja Christoph Wernersen.

Myös Norjan ulkoministeriöstä vahvistetaan, että hakemuksia tulvii sisään.

- Hurjan monet haluavat olla mukana. Halpaa tästä ei tule, mutta tällaisen lupauksen hallitus on antanut ja siitä pidetään kiinni, sanoo Cathrine Andersen ministeriöstä.

( MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme