Mainos
Mainos

Norja uhmaa valaanpyyntikieltoa

Norja uhmaa edelleen kansainvälisiä sopimuksia, jotka kieltävät valaiden kaupallisen pyynnin. Tänä vuonna pyyntilupia on myönnetty 670 valaalle.

Norjan kalastusministeriö ilmoitti tänään kuluvan vuoden pyyntikausista. Pohjanmeren ulkopuolisilla merialueilla pyynti voi alkaa 10. toukokuuta ja päättyä elokuun lopussa.

Pyynnin aloituksesta Pohjanmerellä päätetään myöhemmin, mutta kausi päättyy sielläkin 31. elokuuta. Tänä vuonna pyyntilupia on myönnetty 670 valaalle.

Mukaan pääsevät venekunnat, jotka ovat osallistuneet valaanpyyntiin vähintään kerran kuluneen kuuden vuoden aikana. Viime vuonna saalis jäi vähäisemmäksi vaikeiden ilmasto-olosuhteiden vuoksi.

Valaiden pyynti kaupallisiin tarkoituksiin kiellettiin vuonna 1986. Norja on ainoa maa, joka uhmaa kieltoa hyväksymällä kaupallisen pyynnin.

Myös Japani ja Islanti pyytävät valaita, mutta maiden virallisten selitysten mukaan tämä tapahtuu tieteellistä tutkimusta varten.

(MTV3-STT-NTB-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme