Mainos
Mainos

Norja välittäjäksi Sri Lankan sisällissodassa

Sri Lankan hallitus ja sitä vastaan taistelevat tamilisissit ovat pyytäneet Norjaa välittäjäksi saarivaltiota liki 20 vuotta repineen sisällissodan lopettamiseksi. Pyynnöstä kertoi Norjan ulkoministeri Knut Vollebäk Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.

-Sri Lankan konflikti voidaan ratkaista vain poliittisin keinoin. Presidentin pyynnöstä ja LTTE:n (tamileiden taistelujärjestö) toiveen mukaisesti olen ilmoittanut, että Norja on valmis ottamaan vastaan haastavan tehtävän saattaakseen osapuolet keskusteluyhteyteen, Vollebäk sanoi.

Vollebäk tapaisi Colombossa Sri Lankan presidentin Chandrika Kumaratungan. Viime lauantaina Vollebäk keskusteli LTTE-järjestön korkea-arvoisen edustajan kanssa Lontoossa.

Vollbäk korosti välitystehtävän vaikeutta, mutta piti samalla rohkaisevana sitä, että molemmat osapuolet ovat ilmaisseet halukkuutensa neuvotteluihin. Tehtävän vaikeutta korosti se tosiasia, että taistelut tamilisissien ja armeijan joukkojen välillä jatkuivat myös Vollebäkin vierailun aikana.

LTTE taistelee perustaakseen tamileille itsenäisen valtion Sri Lankan pohjois- ja itäosaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme