Mainos
Mainos

Norjakin suunnittelee rajatarkastusten palauttamista

Norja harkitsee rajatarkastusten palauttamista rajoilleen, jos maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä jatkaa kasvuaan.

Oikeus- ja turvallisuusministeri Anders Anundsenin mukaan Norjan hallitus tarkastelee parhaillaan eri tapoja suhtautua lisääntyneeseen turvapaikanhakijoiden määrään.  
– Tämä riippuu saapuvien ihmisten määrästä. Jos ne kasvavat merkittävästi, tai jos me uskomme, että meillä ei ole riittävää kontrollia raja-asemillamme, meidän täytyy palauttaa valvonta rajoillemme, Anundsen sanoi.  

Norjan viranomaiset arvioivat aiemmin tällä viikolla, että maahan tulee tänä vuonna noin 16 000-20 000 turvapaikanhakijaa. Alun perin viranomaiset olivat arvioineet, että maahan tulee tänä vuonna noin 11 000 turvapaikanhakijaa.  

Elokuussa Norjaan tuli noin 2300 turvapaikanhakijaa. Syyskuun kokonaismäärä näyttää kasvavan tätäkin suuremmaksi.  
Alkuvuonna Norjaan saapui keskimäärin 550 turvapaikanhakijaa kuukaudessa.  

Populistista edistyspuoluetta edustavan Anundsenin mukaan on valitettavaa, että Tanskassa ja Ruotsissa ei rekisteröidä maan läpi kulkevia pakolaisia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot