Mainos
Mainos

Norjalaiselle puoluejohtajalle tuomio rasismista

Norjan korkein oikeus on langettanut ensimmäistä kertaa vankeustuomion poliittisen puolueen johtajalle rasismista.

Ulkomaalaisvihamielisen Valkoisen vaaliliiton johtaja Jack Erik Kjuus sai 60 päivän ehdollisen vankilatuomion puolueohjelmaan kirjatuista rasistisista kannanotoista.

Syyte Kjuusia vastaan nostettiin sen jälkeen kun puolue ohjelmassaan vaati, että ulkomailta adoptoitavat lapset ja ulkomaalaisen ja norjalaisen välisistä "sekaliitoista" syntyneet lapset on steriloitava ennen kuin heille myönnetään oikeus asua Norjassa.

Puolue vaati myös, että Norjassa asuvat ulkomaalaiset on steriloitava ja edellytti pakkoaborttia maassa asuville ulkomaalaisnaisille, jotka tulevat raskaaksi.

Oslon käräjäoikeus katsoi viime talvena, että Kjuus oli syyllistynyt ainoastaan "uhkaileviin ja halventaviin lausuntoihin adoptiolapsista". Koska tapausta pidettiin periaatteellisesti poikkeuksellisen merkittävänä, juttu vietiin korkeimman oikeuden käsittelyyn.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme