Mainos
Mainos

Norjalaiset tyytyväisiä hallitukseensa

Norjalaiset ovat edelleen tyytyväisiä pääministeri Kjell Magne Bondevikin vähemmistöhallitukseen. Aftenposten-lehden julkaiseman mielipidekyselyn mukaan 79 prosenttia vastaajista katsoi, että hallitus hoitaa tehtävänsä hyvin. Vain 4 prosenttia piti hallituksen toimintaa huonona.

Viime lokakuussa muodostettu vähemmistöhallitus koostuu Bondevikin kristillisestä kansanpuolueesta, keskustapuolueesta ja liberaalisesta venstre-puolueesta. Hallituksen suosio on Opinion-tutkimuslaitoksen tekemän mittauksen mukaan tällä haavaa yhtä vankka kuin Gro Harlem Brundtlandin johtaman työväenpuolueen hallituksen vuonna 1991.

Vastaajista 64 prosenttia katsoo, että kristillinen päähallituspuolue on parhaiten saanut ohjelmansa toteutetuksi hallituksessa. Vain 7 prosenttia pitää keskustapuolueen esiintymistä onnistuneimpana ja 2 prosenttia arvioi venstren saavan äänensä parhaiten kuuluviin.
(STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme