Mainos
Mainos

Norjalaisilla erikoinen ongelma: Järvissä on liikaa kalaa

Öljyllä rikastuneet norjalaiset painiskelevat jälleen uuden, juuri heille sopivan ongelman parissa: maan järvissä on aivan liikaa kaloja.

– Joissakin järvissä olemme joutuneet käyttämään suuria verkkoja. Niillä saamme järvistä pois niin paljon ahvenia ja taimenia kuin mahdollista, sanoo Norjan suurimman maa-alueiden omistajan Statskogin edustaja Frode Knutzen Midtlund Nordland-lehdessä.

Midtlundin mukaan kalakantojen huima kasvu kertoo myös siitä, että järvissä on liian vähän suuria petokaloja, eli ekosysteemi on epätasapainossa. Staskog on yrittänyt saada lisää kalastajia apajille nostamalla ilmaisen kalastuksen ikärajaa 16:sta 20:een vuoteen.

– Nyt kun lähtee järvelle kalaan ja ottaa mukaan paistinpannun, suolaa ja pippuria, niin luvassa on fantastinen elämys, ylisti puolestaan Statskogin Torkel Skoglund VG-lehden haastattelussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme