Mainos
Mainos

Norjalaiskone syöksyi maahan - miehistöstä ei tietoa

Norjan puolustusministeri vahvistaa, että Norjan puolustusvoimien rahtilentokone on syöksynyt maahan Pohjois-Ruotsissa.

Yhteys Hercules-koneeseen menetettiin iltapäivällä, kun se oli matkalla Norjan Evenesistä Ruotsin Kiirunaan. Alueella oli erittäin huono sää.

Puolustusministeri Espen Barth Eide vahvisti illalla, että kone on pudonnut. Sen kyydissä olleiden viiden norjalaisupseerin kohtalosta ei kuitenkaan ole varmuutta, sillä pelastusmiehistöt eivät ole vielä löytäneet hylkyä. Asiantuntijoiden mukaan on mahdollista, että sotilaat ovat selvinneet hengissä, jos he onnistuivat tekemään hätälaskun.

Norja on asettanut kolme muuta Hercules-konettaan lentokieltoon.

Tanskalainen pelastushelikopteri havaitsi alkuillasta hätäsignaaleja Ruotsin Kebnekaisen tunturialueelta, mutta havaintoa ei pystytty vahvistamaan. Lisäksi norjalainen hävittäjä teki alueelta lämpökamerahavaintoja, joiden aiheuttajaa ei kuitenkaan tiedetä.

Onnettomuuskone oli mukana kansainvälisessä Cold Response -sotaharjoituksessa. Siihen osallistuu yli 16 000 sotilasta 14 maasta. Myös Suomi on mukana. Harjoitus tapahtuu pääasiassa Norjan alueella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme