Mainos
Mainos

Norjalaisperheen jäsen siepattuna Syyriassa:"Olemme täysin murtuneita"

Syyriassa loukussa olevien norjalaisnaisten omaiset odottavat epätoivoisina perhenjäsentensä kohtaloa. Ainakin viisi naista on keskellä sotaa vastoin tahtoaan. Ilmeisesti kolme heistä on äärijärjestö ISIS:n käsissä.

– Hän on sanonut moneen kertaan 'anna anteeksi, erehdyin. En tiennyt. Anna anteeksi', kertoo yhden ISIS:n hallussa olevan naisen isä kyynelehtien norjalaiselle TV2-kanavalle. Nainen meni Syyriaan auttaakseen orpolapsia.

Isän mukaan tytär on ollut  lukkojen takana puolitoista vuotta, eikä hän ei saa poistua sieppaustalostaan.

– Hän kokkaa, syö ja pesee vaatteita. Muuta hän ei siellä tee. 

– Perheemme on täysin murtunut. Emme kykene tekemään juuri mitään. Elämämme on pysähtynyt, isä kertoo. Hän sanoo joutuneensa myymään autonsa saadakseen rahaa tyttärensä tuomiseksi takaisin.

Syyriaan väärin odotuksin

Se vain on osoittautunut äärimmäisen vaikeaksi. Naisten perheet ovat vedonneet Norjan ulkoministeriöön.

Ulkoministeriö sanoo että osa naisista matkusti Syyriaan väritetyin odotuksin. Perillä odotti toisenlainen todellisuus. 

– Mahdollisuutemme auttaa on erittäin pieni. He ottivat hyvin suuren henkilökohtaisen riskin kun eivät ottaneet huomioon kehotuksiamme (olla matkustamatta Syyriaan). Sillä on seurauksensa, toteaa ulkoministeriön viestintäpäällikkö. Frode O. Andersen

Osa naisista raskaina

Norjan islamilainen neuvosto on yrittänyt auttaa, mutta tuloksitta. 

– Olemme yrittäneet auttaa perheitä ottamalla yhteyttä virallisiin tahoihin, mutta emme ole edenneet, sanoo neuvoston pääsihteeri Mehtab Afsar, joka hänkin vetoaa Norjan viranomaisiin.

TV2:n mukaan ISIS:n käsissä on myös kaksi sisarta, jotka matkustivat maahan viime vuonna. Osa naisista on tullut raskaaksi Syyriassa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme