Mainos
Mainos

Norjalaispoliitikot eivät pelkää KGB-syytöksiä

KGB-yhteyksistä syytetyt Norjan pääministeri Thorbjörn Jagland ja ympäristöministeri Torbjörn Berntsen vakuuttavat, etteivät he pelkää Moskovan arkistoista löytyvän itseään koskevia paljastuksia.

Molemmat ministerit korostivat television ajankohtaisohjelmassa myöhään eilen, että yhteyksien pitäminen ja tietojen vaihtaminen kuuluivat heidän toimenkuvaansa 1970- ja 80-luvuilla. Jagland toimi Norjan työväenpuolueen kansainvälisenä sihteerinä ja Berntsen puolueen Oslon osaston johtajana.

-Ne olivat tavallisia poliittisia keskusteluja. Sain niiden yhteydessä pari pulloa votkaa ja balalaikkamusiikkia sisältävän levyn, totesi Berntsen.
Hän kertoi neuvostoliittolaisille kantojaan muun muassa amerikkalaisten risteilyohjusten sijoittamisesta Eurooppaan.

Länteen loikannut KGB:n eversti Oleg Gordievski valotti eilen Helsingissä julkaistussa kirjassaan neuvostotiedustelun toimintaa Pohjoismaissa. Gordievskin mukaan soluttautuminen sosiaalidemokraattien joukkoon oli KGB:lle helpompaa Norjassa kuin Tanskassa ja Ruotsissa.
(STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme