Mainos
Mainos

Norjalaisproomu tuuliajolla Pohjanmerellä

Proomusta evakuoitiin kaksisataa miehistön jäsentä helikoptereilla. Törmäysvaaran vuoksi myös läheiseltä lautalta evakuoitiin miehistöä.

Öljyputkia asentava proomu repeytyi tuuliajolle aamulla Norjan Pohjanmerellä. 265-miehistöinen proomu ajelehti aamusta saakka kovassa merenkäynnissä.

Proomusta evakuoitiin helikoptereilla lauantai-iltapäivänä noin 200 miehistön jäsentä, joiden läsnäolo ei ollut välttämätöntä aluksessa. Pelkona oli, että proomu törmäisi lähistöllä oleviin öljylauttoihin. Proomu oli aamupäivällä Pohjanmeren brittiläisellä sektorilla, öljylautta Hardingin eteläpuolella, mutta ajelehti sitten Norjan aluevesille. Harding-lautalta evakuoitiin varmuuden vuoksi myös 84 henkilöä aiemmin lauantaina.

Stolt Offshore -yhtiölle kuuluva, Panaman lipun alla seilaava alus oli matkalla Bergeniin, kun sen hinausvaijerit repeytyivät irti kovassa merenkäynnissä. Proomu on eräänlainen kelluva tehdas, jossa öljyputkia hitsataan yhteen ennen kuin ne lasketaan meren pohjaan.

(MTV3-STT-NTB-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme