Mainos
Mainos

Norjalaisselvitys: Seksin oston kieltävä laki onnistunut

Norjassa vuodesta 2009 saakka voimassa ollut seksin ostokielto on uuden raportin mukaan tuonut toivottuja vaikutuksia.

Viranomaisten tuottaman selvityksen mukaan seksin ostokielto on vähentänyt ihmiskauppaa. Sitä vastoin naisiin kohdistuva väkivalta ei ole lisääntynyt, kuten jotkut tahot ennustivat. 

Raportissa todetaan, että uuden lain myötä Norjasta on tullut epähoukuttelevampi kohde prostituutioon perustuvalle ihmiskaupalle.

Hinnat laskeneet

Ongelmiakin on, sillä selvityksen mukaan vähentyneen kysynnän takia prostituoidut ovat joutunet alentamaan hintojaan. Tämä voi tuottaa ongelmia etenkin köyhistä maista tulleille prostituoiduille tai naisille, joilla on vain vähän mahdollisuuksia löytää muita töitä.

Osassa Euroopan maissa, kuten Suomessa, Ranskassa ja Englannissa, on voimassa laki, joka kieltää seksin ostamisen ihmiskaupan uhrilta.  

Seksin ostokieltoa vastustaneet ovat kritisoineet Norjan lain vievän prostituution maan alle. Myös prostituoitujen turvallisuuden on pelätty heikkenevän seksioston kieltävän lain myötä.  

  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot