Mainos
Mainos

Norjalaissotilaat pysyvät Afganistanissa

Norjan pääministeri Jens Stoltenberg on esittänyt surunvalittelunsa Afganistanissa kuolleiden sotilaiden omaisille. Hänen mukaansa tämä on julma muistutus niistä vaaroista, joita operaatioon liittyy.

Neljä norjalaista sotilasta sai eilen surmansa tienvarsipommin räjähdettyä Faryabin maakunnassa Pohjois-Afganistanissa.

-Tapahtunut ei muuta Norjan Afganistanin-politiikkaa - päinvastoin, Stoltenberg sanoi.

-Olemme vastanneet myönteisesti YK:n turvallisuusneuvoston pyyntöön, olemme suostuneet yhteiseen operaatioon Nato-liittolaistemme kanssa, ja olemme koko ajan alleviivanneet jatkavamme sitoumustamme Afganistanissa.

- Olemme menneet Afganistaniin yhdessä liittolaistemme kanssa, ja me lähdemme sieltä yhdessä, pääministeri painotti.

Norjan puolustusministeri Grete Faremo on ilmoittanut lähtevänsä Afganistaniin saattaakseen iskussa kuolleet sotilaan kotiin.

Kyseessä on eniten norjalaisuhreja vaatinut isku sinä aikana, kun maa on osallistunut Naton Afganistanin operaatioon. Yhdeksän vuotta kestäneen operaation aikana on kuollut yhteensä yhdeksän norjalaissotilasta. Norjalla on maassa 500 sotilasta, joista suurin osa pääkaupungissa Kabulissa.

(MTV3 - STT - AFP - NRK)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme