Mainos
Mainos

Norjalaistankkeria hinataan avovesille

Norjan etelärannikolla palamaan syttyneen öljytankkerin syttymissyy on edelleen epäselvä.

Pahasti palanut norjalaistankkeri on saatu irti karilta Norjan etelärannikolla Kristiansandista länteen. Myös tankkerilla riehunut tulipalo on talttunut merkittävästi, kerrotaan Etelä-Norjan pelastuskeskuksesta.

Alusta hinataan parhaillaan rannikon tuntumasta avovesille öljyvuodon varalta. Tankkerissa on noin 700 tonnia öljyä aluksen polttoaineeksi, vaikka se ei ollutkaan turmahetkellä öljylastissa.

Liverpoolista Britanniasta Rostockiin Saksaan matkalla ollut tankkeri syttyi palamaan eilen illalla. Tankkerin miehistö luuli jo saaneensa palon sammutetuksi, mutta tuli lähti pian leviämään uudelleen.

Tankkerissa oli 28 hengen intialainen miehistö, joka päätettiin evakuoida palon sytyttyä uudelleen. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut palossa vakavasti.

Tankkeri kuuluu norjalaiselle Champion Shipping -varustamolle. Vuonna 1974 rakennettu Fjord Champion -alus on 170 metriä pitkä.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme