Mainos
Mainos

Norjalaistutkimus: Eri isät lisäävät riskiä saada keskosia

Norjalaistutkimuksen mukaan vauvojen alhainen syntymäpaino ja kätkytkuolemat ovat todennäköisempi niillä naisilla, jotka saavat toisen lapsensa eri isälle kuin ensimmäisen lapsen.

Norjalaistutkimus väittää, että naisilla, jotka saavat toisen lapsensa eri isälle kuin ensimmäisen, on kaksinkertainen riski saada keskosvauva.

Norjalaisessa Trondheimin yliopistossa tehdyssä 30-vuotta kestäneessä tutkimuksessa todettiin, että vauvojen alhainen syntymäpaino tai kätkytkuolemat olivat todennäköisempiä niillä naisilla, joiden toinen lapsi oli eri isän kuin ensimmäinen lapsi.

Norjalaistutkijat olettavat, että lähes 500-tuhatta naista koskeneessa selvityksessään, että naiset, jotka vaihtavat kumppania elävät epäterveellisemmin kuin naiset, jotka saavat lapsensa yhden kumppanin kanssa. Epätervellisillä elintavoilla tutkijat tarkoittavat esimerkiksi tupakointia, alkoholin käyttöä raskauden aikana.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme