Mainos
Mainos

Norjan ampujaksi epäillyn nimissä kaksi asetta

Norjan TV2-kanavan saamien tietojen mukaan Norjassa Oslon pommi-iskusta ja Utöyan saaran ammuskelusta epäillyn miehen nimiin on rekisteröity kaksi asetta, yksi automaattiase ja yksi Glock-pistooli.

Pidätetyn kerrotaan myös perustaneen joitakin vuosia sitten yrityksen, joka muun muassa kasvattaa vihanneksia, siemeniä ja juureksia.

Miehellä uskotaan olleen siten pääsy lannoitepommiin tarkoitettuihin raaka-aineisiin. Poliisi ei ole vahvistanut tätä lehtitietoa.

Media kertoo pidätetyllä olevan vahvoja, konservatiivisia mielipiteitä Norjan politiikasta. Yhteisöpalvelu Facebookissa mies pitää itseään lähinnä kansallismielisenä. Internetin keskustelupalstoilla hän on vastustanut voimakkaasti monikulttuurisuuden lisääntymistä ja kirjoittanut mielipiteitään ahkerasti muun muassa islamilaisuutta kritisoivalle sivustolle.

Facebookissa miehen nimellä on luotu kymmeniä sivustoja, joissa tuomitaan hänen mahdolliset tekonsa. Samaan aikaan yhteisöpalveluun on perustettu myös ryhmiä, joissa puolestaan kannustetaan joukkoiskuihin.

Poliisi epäilee miestä sekä Oslon että Utöyan leirisaaren iskuista.

Katso Hannu Hallamaan juttu Aino Huilajan raportti Oslosta (Kymmenen uutiset 23.7.2011)

Katso kriisipsykologi Salli Saaren haastattelu (Kymmenen uutiset 23.7.2011)

Katso Anna-Stiina Toivosen juttu (Kymmenen uutiset 23.7.2011)

Norjan veriteot tuomittu jyrkästi - katso video (Seitsemän uutiset 23.7.2011)

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme