Mainos
Mainos

Norjan bussisurma: Poliisit unohtivat aseet asemalle

Norjan poliisi on vahvistanut, että eilisen bussisurman paikalle ensimmäisenä saapunut poliisipartio oli aseeton. 

Sanomalehti Bergens Tidenden mukaan poliisit olivat unohtaneet aseensa poliisiasemalle. Vain hetkeä myöhemmin paikalle saapui toinen poliisipartio, joka oli aseistettu. Siihen mennessä ambulanssihenkilökunta ja palomiehet olivat jo saaneet epäillyn taltutettua. 

Norjassa on ihmetelty, miksi poliisilta kesti yli tunnin tulla paikalle. Poliisijohto on määrännyt asiasta perusteellisen selvityksen. 

Eilisessä puukotuksessa kuoli kolme ihmistä, bussin kuljettaja ja kaksi matkustajaa. Veriteosta epäilty mies on edelleen sairaalahoidossa, eikä poliisi ole voinut vielä kuulla häntä. 

Epäilty on 30-vuotias Etelä-Sudanista kotoisin oleva turvapaikanhakija, joka oli määrä käännyttää Norjasta Espanjaan tänään. Ei ole tiedossa, tiesikö mies ajankohdasta. 

Poliisi etsii tapaukseen liittyen BMW-merkkisen auton kuljettajaa. Poliisi on kertonut silminnäkijän nähneen auton ajavan bussin ohi. Poliisin mukaan BMW-kuskilla voi olla tärkeitä tietoja tapauksesta.   

Kolmoissurmaaja halusi puukottaa auttajiakin

Norjan kolmoissurman paikalle ensimmäisenä saapuneet luulivat pitkään, että kyseessä oli liikenneonnettomuus. Totuus alkoi paljastua vasta kun auttajat pääsivät sisälle bussiin. 

- Näimme bussin käytävällä miehen ja yritimme viestiä, että hänen tulisi rikkoa ikkuna hätävasaralla. Hän löikin jollain tuntemattomalla esineellä muutaman kerran ikkunaan, mutta siitä ei ollut apua, kertaisi ensimmäisten joukossa paikalle tullut Roald Norjan yleisradion NRK:n haastattelussa. 

Lopulta bussin takaovi saatiin auki ja Roald kavereineen pääsi sisään. He näkivät ensimmäisen uhrin bussin keskikäytävällä ja bussinkuljettajan portaikossa. Tummaan huppariin pukeutunut puukottaja oli vetäytynyt bussin takaosaan. 

- Yritimme puhua hänelle ja tarjosimme apua. Hän otti itseään kurkusta kiinni. Ajattelimme hänen olevan loukkaantunut, ja läksimme menemään häntä kohti. Silloin hän lähti tulemaan meitä kohti veitsi kädessä, Roald jatkoi. 

Miehet pakenivat ulos ja jäivät odottamaan lisävoimia. Noin puolen tunnin jälkeen ensihoitajat ja palomiehet saapuivat paikalle ja ottivat miehen kiinni. 

Silminnäkijöiden mukaan kaappaaja tuli ulos bussista ilman veistään, jolloin yksi sairaankuljettajista kävi häneen käsiksi. Palomiehet auttoivat miehen taltuttamisessa tyhjentämällä tätä kohti jauhesammuttimen.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme