Mainos
Mainos

Norjan joukkosurmaaja kasvokkain eloonjääneiden kanssa

Norjan joukkosurmaaja Anders Behring Breivik pääsee huomenna ensimmäistä kertaa itse osallistumaan asiansa käsittelyyn oikeudessa.

Oslossa pidettävässä avoimessa vangitsemisoikeudenkäynnissä on läsnä tiedotusvälineiden lisäksi tiettävästi myös uhrien omaisia ja ammuskelussa eloonjääneitä.

Puolustusasianajajan mukaan Breivik haluaa yrittää selittää heinäkuun julmia tekojaan. Uhrien edustajat ovat aikeesta kauhuissaan.

- Se on monella tapaa uusi hyökkäys, mutta eri tasolla. Se on monista loukkaavaa, sanoo asianajaja John Arlid Aasen.

Breivikin oikeusavustajien mukaan heidän päämiehensä oli yllättynyt kuultuaan pääsevänsä näkemään eloonjääneitä ja omaisia. Breivik jännittää tilannetta, mutta on valmistautunut kaikkeen.

- Hän sanoo olevansa varautunut siihen, että salista kuuluu huutoja tai että häneen yritetään käydä käsiksi, juristi Tord Jordet kertoi VG-lehdelle.

Oikeusavustajien mukaan Breivik ei edelleenkään näytä katuvan 77 ihmisen surmaamista Oslossa ja Utöyan saarella heinäkuussa.

(MTV3 - STT - NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme